MÁRKUS ANITA - FITT-EB Kutyaszalon

Hidroterápia - Vizi futópad - Kutya fitness

Kutya Fitness

Kutyakozmetika és hidroterápia Budapesten Kutyakozmetika és hidroterápia Budapesten Kutyakozmetika és hidroterápia Budapesten

„Ép testben ép lélek”

Kutyakozmetikánkban lévő hidroterápiás kádunkban van lehetőség sportolásra, fogyasztásra, egészségmegőrzésre, hiszen a víz felhajtóereje következtében pl egy 20 kg-os kutya testtömege 2 kg-ra csökken (Archimedes törvénye), ezáltal az ízületek teljes kíméletével dolgozunk.

A hidroterápia, azaz a vízgyógyászat egy fizikai gyógymód, amely a csapvizet használja gyógykezelésre. A vízfürdőben három fizikai erő hatását használjuk: a víz súlyát, felhajtóerejét és hőmérsékletét.

Jöjjön el, nézze meg, próbálja ki kedvence, hogy hogyan hat a hidroterápia az immunrendszerre, az izomzatra és az egészségmegőrzésre. Sokszor felmerül a kérdés, hogy vajon mit szólnak azok a kutyák a vízi futópadhoz, akik még a lábmosást sem szeretik? Nagy meglepetésünkre és örömünkre Ők is szívesen sportolnak a hidroterápiás kádunkban, mert a víz olyan érzelmi biztonságot ad a kedvenceknek, amit utoljára az anyaméhben éreztek!

Kiknek és milyen esetben javasoljuk a vízi futópadot?

Kiállítási kutyák tréningjéhez, Egyéni edzésprogramokhoz, Egészségügyi tanácsadás esetén, Diétás programok részeként.

KÖLYÖK kutyáknak, a növekedésben lévő csontoktól és ízületektől veszi át a víz a terhelést, ezáltal sérülésmentesen mozoghatnak annyit, amennyi a mozgásigényüknek elég lehet. Amikor nincs fájdalmuk a csontok növekedési zónáiban, akkor kiegyensúlyozottabbak lesznek és ha ehhez kellő fáradtság is társul, akkor talán kevesebb cipő- székláb stb bánja kárát a kölyökkori rongálásoknak.

FELNŐTT kutyáknak, hogy csökkentsék vagy megelőzzék az időskori ízületi fájdalmakat. Amikor az egészséges felnőtt korban megadjuk az izomzatnak azt a terhelést, ami által ki tudja használni a maximális erejét és rugalmasságát, akkor később lesz miből veszíteni. Mivel ezt a terhelést a vízben, az ízületek kíméletével érjük el, így azok élete is hosszabb lesz.

Kutyakozmetika és hidroterápia Budapesten

IDŐS kutyáknak, hogy ők is eleget mozoghassanak az egészségük megőrzése érdekében. Mivel a víz felhajtóereje átveszi az ízületekről a terhelést, így fájdalommentesen többet mozoghatnak, mint a szabadban, ezáltal a szív-és érrendszer kellő erőt kap a belső szervek működtetéséhez.

ELHíZOTT kutyáknak: a túlsúly rettenetes terhelést ró az ízületekre és a szervezetre. A fogyás elindításához, az első kilók leadásához ad segítséget a vízben való mozgatás, ahol a víz felhajtóereje átveszi a terhelést. A megfelelő mozgással és a diétával úgy érhetjük el a kutyánknak megfelelő testtömeget, hogy közben megőrizzük az egészségét.

Kutyakozmetika és hidroterápia Budapesten

KIÁLLíTÁSI kutyáknak: Mivel a kutyának származásából adódóan lételeme a mozgás, ezért ennek bírálata a kiállításokon hangsúlyos szerepet kap. Az ideális mozgás fő összetevői közé tartozik a megfelelő vezérlés és a kellő izomzat. Ez utóbbiak kiteljesedésében segít a vízi futópad, hiszen bármilyen jó a kutyánk anatómiai felépítése, ettől még meg kell tanítanunk az idegi szabályozását a kiállítási ringen belüli mozgásra, melyet csak kellő izomzat tud lehetővé tenni. Ehhez egyéni edzésprogramra van szükség.

A szárazföldi futópad minden olyan esetben használható, amikor a vízben már elértük a kellő erőt és már csak fenntartani szeretnénk az elért teljesítményt.

Kutyakozmetika és hidroterápia Budapesten

Címünk: Budapest, 3.kerület. Ágoston utca 1. (Vörösvári út-Ágoston u. sarok)

Bejelentkezés telefonon: 06-209-332-043

Térkép

Cimkék: Fitt Eb Kutyaszalon Kutyakozmetika óbudán a harmadik kerületben. kutyakozmetika, kutya, kozmetika, budapest, fitt, eb, spaniel, cocker, fitness, futópad, fogyasztás, tenyésztő, eladó, kölyök, kutya' 3., 3., kerület, ker, budapest, budakalász, II, ii, XII, xii, harmadik, második, olcsó, akció, vágás, nyírás, shampon, sampon, táp, kutyatáp, kutyakozmetika, kutya, kozmetika, budapest, fitt, eb, spaniel, cocker, fitness, futópad, fogyasztás, tenyésztő, eladó, kölyök, kutya' 3., 3., kerület, ker, budapest, budakalász, II, ii, XII, xii, harmadik, második, olcsó, akció, vágás, nyírás, shampon, sampon, táp, kutyatáp